Kies uit 200+ groepsuitjes
De scherpste prijzen van Dordrecht
Geprezen om service & flexibiliteit
Favoriet FavorietToegevoegd aan favorieten Toegevoegd

Hofjestour in Dordrecht

Details over dit uitje

Dordrecht Events neemt u mee naar de mooiste hofjes van Dordrecht. De stad kent zo'n 35 verschillende hofjes met pittoreske binnenplaatjes en fraaie huisjes. Ga op stap met één van onze professionele gidsen en bezoek tijdens uw groepsuitje of bedrijfsuitje in Dordrecht het Loridanshofje, St. Jacobs- of Crayenboschhofje, het Brouchovenhofje en tal van andere idyllische plekken in de stad.

De hofjes van Dordrecht zijn, net als in zoveel oude binnensteden van ons land, ontstaan in de 13e tot 19e eeuw. Ze werden veelal gesticht als oudedagsvoorziening voor arme mensen. In sommige hofjes wonen tegenwoordig gewoon studenten. Uw gids neemt u mee naar de best bewaard gebleven hofjes van Dordrecht en vertelt u alle achtergronden en de geschiedenis van deze bijzondere plekken.

Eén van die bijzondere hofjes is bijvoorbeeld het Jean Pesijnshofje in de Kloksteeg. In 1611 koopt dominee John Robinson een huis op de plek van het huidige Pesijnshofje. Robinson is vanwege zijn geloof uit Engeland gevlucht en in Dordrecht terechtgekomen. Op het open terrein achter het huis, ook wel de ‘Groene Poort’ genoemd, laat hij 21 huisjes bouwen voor geloofsgenoten.

Meer weten over de bijzondere hofjes van Dordrecht of wilt u uw groepsuitje en rondleiding door Dordrecht afsluiten met een lekkere lunch? Reserveer deze gezellige stadswandeling en kom meer te weten over alle bijzondere plekken in het centrum van Dordrecht.

Inclusief:
  • Rondleiding met professionele gids langs diverse hofjes
  • Te boeken op de door u gewenste dag en tijdstip!

Route informatie:

De rondleidingen zijn flexibel en onze gidsen hebben geen vaste route! Als u voorkeuren heeft waar de gids over vertelt of langs gaat, dan vernemen wij dit graag.

Prijs:

10 - 14 personen € 16,00 p.p. excl. BTW
15 - > personen € 13,50 p.p. excl. BTW

Komt u niet aan het minimale aantal deelnemers voor deze rondleiding? Als u bereid bent voor het minimale aantal te betalen, kunt u ook gewoon voor minder personen boeken!

Gerelateerde categorieën

Om deze video te kunnen zien, moet je statistieken en marketing cookies accepteren.

Zet alle cookies aan